U kunt op meerdere manieren een VOG aanvragen:

Hoe vraag ik een VOG aan bij de gemeente?

Als u een VOG via de gemeente een VOG wil aanvragen, dan dient u of uw werkgever een papieren aanvraagformulier uit te printen. Vervolgens dient het papieren formulier volledig ingevuld te worden. Met dit ingevulde formulier kunt u een afspraak maken bij de afdeling burgerzaken van de gemeente waar u staat ingeschreven. U moet een geldig identiteitsbewijs mee te nemen en aan te tonen als u het volledig ingevulde aanvraagformulier inlevert. Ook moet u het bedrag van € 46,35 ter plaatse betalen.

VOG direct aanvragen

De gemeente zorgt er voor dat de gegevens van uw aanvraag formulier over genomen worden en vult deze aan met de gegevens uit de Basisregistratie personen (BRP) en stuurt vervolgens alles door naar Justis (onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid)

Dienst Justis geeft de VOG’s af. Als u een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) krijgt, dan wordt deze naar het adres gestuurd dat bij de gemeente van u bekend is.

Als u ouder bent dan 80 jaar, is het bij een aantal gemeenten niet mogelijk om een VOG aan te vragen. U kunt bij de gemeente waar u ingeschreven staat, informeren of dit wel of niet mogelijk is. Als een aanvraag via uw eigen gemeente niet mogelijk is, dan moet u dit rechtstreeks bij Justis aanvragen. U moet het aanvraagformulier volledig invullen en samen een goed leesbare kopie van uw paspoort of ID-kaart naar Justis sturen. Het adres is:

Justis
t.a.v. de afdeling COVOG
Postbus 16115
2500 BC Den Haag

Hoe vraag ik een VOG aan via het internet?

U kunt makkelijk via het internet een VOG aanvragen, waar en wanneer het u uitkomt. U hoeft geen afspraak te maken bij de afdeling Burgerzaken van uw gemeente, geen tijd vrij te nemen om naar de gemeente te gaan, u heeft geen papieren formulier meer nodig en hoeft geen parkeerplek te zoeken als u met eigen vervoer bent. U ontvangt de VOG op het huisadres dat bij de gemeente van u bekend is. U vraagt de VOG aan in drie stappen:

1. Invullen van de gegevens en betaling van € 12,50
2. Op werkdagen ontvangt u binnen 24 uur de mail van Dienst Justis
3. Bevestig de mail van Justis met uw DigiD + iDEAL € 33,85
4. Na goedkeuring ontvangt u de VOG per post op uw huisadres

 

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners