VOG met spoed aanvragen

Het is niet langer mogelijk om een VOG met spoed aan te vragen. Voorheen was het alleen toegestaan in specifieke gevallen, zoals bij een adoptie, werken in het buitenland, benoeming tot gedeputeerde of wethouder, of kandidaatstelling voor een functie als volksvertegenwoordiger. Om een spoedaanvraag in te dienen bij Justis, moest u eerst de reguliere VOG-aanvraag online indienen en bevestigen met uw DigiD. Vervolgens moest u een extra betaling van €33,85 doen via iDEAL aan Dienst Justis, een onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarna kon u contact opnemen met Dienst Justis om een spoedprocedure aan te vragen. Het telefoonnummer van Dienst Justis is: 088 99 82 200.

VOG digitaal aanvragen

 

Stappen om digitaal en snel een VOG aan te vragen:

  • Op de website van VOG-aanvraag.nl kunt u een VOG  aanvragen. Daar vult u eerst uw gegevens in en betaalt u vanaf € 12,50.
  • Binnen 24 uur op werkdagen ontvangt u een e-mail van Justitie (Dienst Justis).
  • Deze e-mail, van Justitie, kunt u dan afronden met de unieke aanvraagcode die in de e-mail van Justitie vermeld staat, via uw eigen DigiD en via een tweede betaling doen van € 33,85 middels iDEAL.

Telefoonnummer van Dienst Justis is: 088 – 99 82 200.

  • Gemiddeld duurt het na de aanvraag circa 5 werkdagen voordat u de VOG thuis per post gestuurd ontvangt.

VOG aanvragen

Hoe kon ik een VOG aanvragen met spoed?

Voorheen was dit mogelijk, maar tegenwoordig verwerkt de Dienst Justis VOG’s al snel vanzelf. Het is niet langer mogelijk om een spoedprocedure aan te vragen. Een VOG kunt u online aanvragen. Deze website is van VOG-aanvraag.nl, hier kunt u eenvoudig en snel VOG’s aanvragen.

Als u een VOG online aanvraagt zult u stappen moeten volgen om een VOG te ontvangen thuis, deze VOG ontvangt u per post.

  • U vult eerst alle gegevens in en doet de eerste betaling van € 12,50.
  • Dan kunt u de e-mail van Dienst Justis op werkdagen binnen 24 uur verwachten om de aanvraag af te ronden met DigiD, een tweede betaling van € 33,85 en een unieke aanvraagcode.

U krijgt binnen 2 tot 8 weken de VOG thuis per post of u ontvangt een brief dat u niet in aanmerking komt voor een VOG. Indien u de VOG online aanvraagt, dan kan het sneller gaan. Zelfs kan het dan circa 5 werkdagen duren.

De spoedprocedure kon u zelf aanvragen bij Dienst Justis. U moest wel eerst de aanvraag afronden met de e-mail van Dienst Justis voordat u de spoedprocedure kon aanvragen.

Helaas is het niet mogelijk om online een spoedverzoek voor een VOG aan te vragen voor personen die niet ingeschreven staan bij een Nederlandse gemeente. Indien u wel ingeschreven staat en beschikt over iDEAL en een eigen DigiD, kunt u een VOG digitaal aanvragen. De VOG wordt vervolgens per post of digitaal naar uw thuisadres gestuurd, dat bekend is bij de basisregistratie (DigiD). Via de online procedure ontvangt u deze doorgaans binnen circa 5 werkdagen.

VOG aanvragen

 

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners