VOG met spoed aanvragen

Een VOG met spoed aanvragen is mogelijk, mits het een VOG aanvraag is voor een adoptie, werken in het buitenland, benoeming tot gedeputeerde of wethouder, of kandidaatstelling voor een functie als volksvertegenwoordiger. Voordat u de spoedaanvraag opstart, dient u eerst op het internet de VOG aanvraag in te dienen, te bevestigen met uw DigiD en een tweede betaling van € 33,85 middels iDEAL te betalen aan Dienst Justis, dat is een onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Vervolgens kunt u contact opnemen met Dienst Justis om daar een spoedprocedure aan te vragen. Het telefoonnummer van Dienst Justis is: 088  99 82 200.

VOG snel aanvragen

Stappen om VOG met spoed aanvragen te doen:

  • Op de website van VOG-aanvraag.nl kunt u een VOG met spoed aanvragen. Daar vult u eerst uw gegevens in en betaalt u vanaf € 12,50.
  • Binnen 24 uur op werkdagen ontvangt u een e-mail van Justitie (Dienst Justis).
  • Deze e-mail, van Justitie, kunt u dan afronden met de unieke aanvraagcode die in de e-mail van Justitie vermeld staat, via uw eigen DigiD en via een tweede betaling doen van € 33,85 middels iDEAL.
  • Nadat u de aanvraag heeft afgerond kunt u een spoedprocedure aanvragen bij Dienst Justis (Onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid).

Telefoonnummer van Dienst Justis is: 088 – 99 82 200.

  • Gemiddeld duurt het na de aanvraag voor spoed circa 5 werkdagen voordat u de VOG thuis per post gestuurd ontvangt.

VOG met spoed aanvragen

Hoe moet ik een VOG aanvragen met spoed

Als u een VOG aan wilt vragen met spoed zult u eerst een VOG aan moeten vragen. Als u de VOG aanvraag heeft afgerond met de e-mail van Dienst Justis kunt u een spoedprocedure aanvragen. Een VOG kunt u online aanvragen. Deze website is van VOG-aanvraag.nl, hier kunt u VOG’s aanvragen met spoed.

Als u een VOG online aanvraagt zult u stappen moeten volgen om een VOG te ontvangen thuis, deze VOG ontvangt u per post.

  • U vult eerst alle gegevens in en doet de eerste betaling van € 12,50.
  • Dan kunt u de e-mail van Dienst Justis op werkdagen binnen 24 uur verwachten om de aanvraag af te ronden met DigiD, een tweede betaling van € 33,85 en een unieke aanvraagcode.
  • Na de afronding kunt u de spoedprocedure aanvragen bij Dienst Justis. U kunt hen contacteren via het telefoonnummer: 088 – 99 82 200.

U krijgt binnen 2 tot 8 weken de VOG thuis per post of u ontvangt een brief dat u niet in aanmerking komt voor een VOG. Tenzij u de VOG met spoed aanvraagt, dan kan het sneller gaan. Zelfs kan het dan circa 5 werkdagen duren. Een spoedprocedure kan alleen aangevraagd worden als het om werken in het buitenland gaat, om een adoptie, om benoeming tot gedeputeerde of wethouder of kandidaatstelling voor een functie als volksvertegenwoordiger.

De spoedprocedure kunt u zelf aanvragen bij Dienst Justis. Telefoonnummer: 088 99 82 200. U zult wel eerst de aanvraag af moeten ronden met de e-mail van Dienst Justis voordat u de spoedprocedure kunt aanvragen.

Het is niet mogelijk helaas om online een VOG met spoed aan te vragen voor personen zonder dat ze ingeschreven staan bij een Nederlandse gemeente. Als u ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente, beschikt over iDEAL en een eigen DigiD, dan zult u een VOG digitaal aan kunnen vragen met spoed. U zult de VOG met spoed via de post opgestuurd krijgen naar het thuisadres wat bekend is bij de basisregistratie (DigiD). Met spoed zult u deze gemiddeld binnen circa 5 werkdagen ontvangen.

VOG met spoed aanvragen

 

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners