Kan ik werken zonder VOG?

Voor sommige branches is een VOG verplicht, voor andere niet. Het kan zijn dat een werkgever een VOG van u verlangt, dan dient u een VOG te overleggen.

Functies/branches waarbij een wettelijk VOG verplicht is:

Voor onderwijzers, pedagogisch medewerkers, taxichauffeurs, gastouders en als u een nieuwe baan heeft in de langdurige zorg (verzorging en verpleging, hulp bij vervoer, hulp bij het huishouden, dagbesteding, begeleiding in het dagelijkse leven of bij het wonen in een zorginstelling) is een VOG wettelijk verplicht.

VOG direct aanvragen

Werkgever vraagt om een VOG.

Het kan zijn dat de VOG onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure bij de aanname van nieuw personeel. Ook kan het voorkomen dat de werkgever het bestaande personeel om een VOG vraagt. De werkgever wil daarmee voorkomen dat uw gedrag in het verleden geen risico vormt voor uw huidige functie.

Geen VOG wat nu?

Als u geen strafblad heeft, dan zult u zeker een VOG krijgen. Als u wel een strafblad heeft, dan kan dit betekenen dat u voor de functie/branche waarvoor u de aanvraag heeft gedaan, geen VOG krijgt. Echter kan het zijn dat u voor andere functies of werk in een andere branche wel een VOG krijgt. Als u wilt weten wat uw kansen zijn op een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) bij een strafblad, dan kunt u hier kosteloos meer informatie over dit onderwerp vinden:

Wat de VOG?

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners