Kan je een VOG aanvragen met een verblijfsvergunning?

Wanneer mensen zonder Nederlandse nationaliteit werkzaam zijn in Nederland, kan er door de werkgever gevraagd worden om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Men moet dus een VOG aanvragen met een verblijfsvergunning. Soms is het echter niet duidelijk of een VOG aanvragen met een verblijfsvergunning mogelijk is of niet. Hierom is het belangrijk om in kaart te brengen wat hiervoor noodzakelijk is.

Minimale benodigdheden voor aanvragen VOG met een verblijfsvergunning

Een VOG aanvragen met een verblijfsvergunning is mogelijk. Hiervoor dient u zich eerst in het Basisregistratie Personen (BRP) in te laten schrijven. Zonder inschrijving in het BRP, is een VOG aanvragen met een verblijfsvergunning niet mogelijk. De VOG wordt altijd verstuurd naar het woonadres dat geregistreerd staat in het Basisregistratie Personen. Mocht om redenen het niet mogelijk zijn om de VOG te kunnen ontvangen op het opgegeven adres, dan kan er contact opgenomen worden met Dienst Justis. Er zal dan gekeken worden of het ook mogelijk is om de VOG naar een ander adres te sturen.

VOG direct aanvragen

VOG aanvragen met verblijfsvergunning: via de gemeente of digitaal?

Wanneer u ingeschreven staat in het BRP is een VOG aanvragen met een verblijfsvergunning mogelijk. U heeft dan de keuze om dit via de gemeente te doen of digitaal. Via de gemeente dient u een aanvraagformulier in te laten vullen door uw werkgever en uzelf. Hiervoor heeft u een handtekening nodig van uw werkgever. Na het invullen van de formulieren wordt het op de post naar het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit proces kan ook digitaal zodat u geen formulieren in hoeft te vullen. Hiervoor dient u ook in het bezit te zijn van DigiD en iDEAL.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners