Kun je een VOG aanvragen zonder adres?

Om digitaal een VOG aan te vragen dient u ingeschreven te zijn bij een Nederlandse gemeente. U kunt zich inschrijven op uw eigen adres of een briefadres.

VOG aanvragen zonder (woon)adres.

Om digitaal een VOG aan te vragen, dient u over een DigiD te beschikken en iDEAL. Om voor een DigiD in aanmerking te komen dient u ingeschreven te zijn in de Basisregistratie Personen (BRP). Als u in een half jaar minimaal 4 maanden in Nederland verblijft, dan dient u zich te laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BPR). Normaliter laat u zich inschrijven in de BPR van uw gemeente op uw woonadres. Het is echter ook mogelijk dat u zich laat inschrijven op een briefadres. De gemeente bepaalt of u voor een briefadres in aanmerking komt.

Briefadres.

Een briefadres is een adres van een andere persoon of van een instelling. Via een briefadres bent u altijd door de overheid bereikbaar, via een postbusadres niet. Het is daarom niet toegestaan om een postbusadres te gebruiken. U kunt zich via de gemeente afdeling Burgerzaken/Publiekzaken laten inschrijven voor een briefadres bij de gemeente van briefadresgever. U dient dan een geldige schriftelijke verklaring van de briefadresgever mee te nemen, een geldig legitimatiebewijs en een identiteitsbewijs of kopie daarvan van de briefadresgever.

Wie kunt u als briefadresgever opgeven?

Briefadresgever persoon. U kunt als briefadresgever het adres opgeven van iemand anders die in het BPR op een woonadres ingeschreven staat. Uiteraard dient u wel de toestemming van deze persoon te hebben om het briefadres te mogen gebruiken.

Briefadresgever instelling. Het college van burgemeesters en wethouders bepaalt of een instelling een briefadresgever mag zijn. Een maatschappelijke instelling kan bijvoorbeeld een briefadresgever zijn. Het adres van die instelling is dan het briefadres.

VOG aanvraag vanuit het buitenland.

Als u in het buitenland verblijft en niet meer bij een Nederlandse gemeente staat ingeschreven in de BPR, dan heeft u geen adres meer in Nederland meer waar de overheid u kan bereiken. Er zijn dan nog wel mogelijkheden om een VOG aan te vragen.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners