Moet je als zzp’er een VOG aanvragen?

Een VOG aanvragen als zzp’er is afhankelijk van de branche waarin u werkzaam bent. U kunt zich profileren door te laten zien dat u aan de VOG norm voldoet.

Redenen om een VOG aan te vragen.

Het kan zijn dat een VOG voor uw branche/sector wettelijk verplicht is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan taxichauffeur, ingehuurd personeel in de zorg. Als de VOG niet wettelijk verplicht is, dan zou u als zelfstandige ondernemer zonder personeel toch kunnen overwegen om een VOG aan te vragen. Op die manier kunt u bijvoorbeeld aan een opdrachtgever laten zien dat aan de VOG norm voldoet.

VOG aanvragen als ZZP’er (Zelfstandige Zonder Personeel).

Als zzp’er zult u vaker opdrachten voor andere bedrijven doen. Het kan zijn dat u, voordat u aan deze opdracht kunt beginnen, eerst een VOG dient te overleggen. Voorbeelden hiervan zijn: opdrachten van (semi) overheidsinstellingen, als u een toegangspas nodig heeft voor werkzaamheden op defensie terrein, als u opdrachten aanneemt voor onderwijsinstellingen of kinderdagverblijven. Overleg met de opdrachtgever op welke screeningsprofielen u gescreend dient te worden.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners