Moet je VOG aanvragen voor stage?

De meeste mensen komen voor het eerst in aanraking met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) wanneer men een VOG moet aanvragen voor stage. Zeker wanneer u hier nog nooit eerder mee in aanraking bent gekomen kan het een ingewikkeld proces zijn. Soms dient u zelf een VOG aan te vragen en soms worden de VOG aanvragen voor stagiaires geregeld door de organisatie zelf. Wettelijk bent u niet voor alle werkzaamheden of stages verplicht om een VOG aan te vragen, echter mag er wel altijd gevraagd worden om een VOG af te leveren. Tevens heeft uw stageplek ook het recht om u af te wijzen wanneer u geen VOG in kan of wil inleveren. Wanneer u zelf de VOG aan moet vragen is het belangrijk dat u bewust bent van hoe dit proces te werk gaat zodat een VOG aanvragen voor stage zo snel mogelijk geregeld kan worden.

Digitaal VOG aanvragen met DigiD

In sommige gevallen zit er haast bij de VOG en dan is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk aangevraagd wordt. Het is dan het makkelijkst om dit dan thuis te doen zonder dat u hiervoor eerst een afspraak hoeft te maken met de gemeente. Dit is geheel mogelijk mits u in beschikking bent van een DigiD. Er zijn soms misconcepties over de leeftijd waarop een DigiD aangevraagd kan- of moet worden. Er zit namelijk geen minimumleeftijd waarop u een DigiD aan kan vragen. Iedereen die ingeschreven staat in Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) kan een DigiD aanvragen. Leeftijd zou u dus niet moeten weerhouden van het aanvragen van een DigiD. U kunt hier uw DigiD aanvragen. Nadat u beschikt over een DigiD kunt u ook direct een VOG aanvragen voor stage.

Kosten VOG en vergoeding

Wanneer een VOG aanvragen voor stage verplicht is, kan het zijn dat de kosten voor de VOG vergoed worden. Dit is echter niet wettelijk verplicht. De kosten voor een VOG zijn € 46,35 en u kunt dit bij ons aanvragen op:

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners