VOG aanvragen in Den Haag

U kunt op twee manieren een VOG aanvragen: Via uw gemeente of online. Vraag online een VOG aan, waar en wanneer u dat uitkomt.

VOG direct aanvragen

Een VOG via de gemeente Den Haag aanvragen.

Als u in de gemeente Den Haag ingeschreven staat en een VOG nodig heeft, dan kunt u via de gemeente Den Haag een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aanvragen. Meestal heeft u een VOG voor uw werk nodig. Als u voor dit doel een VOG wil aanvragen, dan moet u een volledig ingevuld aanvraagformulier inleveren. U kunt uw werkgever om dit formulier vragen. Uw werkgever zal het formulier zo volledig mogelijk aan u geven. U dient het papieren aanvraagformulier zelf te ondertekenen en naar waarheid in te vullen. U kunt met het ingevulde aanvraagformulier een afspraak maken bij de Publieksbalie of bij de balie Burgerzaken.

U dient daarnaast een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en u moet ter plaatse een bedrag van € 41,35 betalen.

Als u een VOG nodig heeft voor andere doelen dan uw werk (bijvoorbeeld als u een VOG nodig heeft voor een vergunningsaanvraag), dan zijn er aanvullende zaken waar u rekening mee moet houden:

  • U dient dan zelf de gegevens van de instelling of organisatie in te vullen, samen met het doel van uw aanvraag.
  • Daarnaast dienst u een document of bevestiging met een handtekening van de organisatie te overleggen die de VOG verlangt.

Online een VOG aanvragen

U kunt via ons online een VOG aanvragen als u over DigiD en iDEAL beschikt. Aanvragen gaat in 3 eenvoudige stappen:

  1. Vul hier uw gegevens in en betaal € 7,50.
  2. U ontvangt binnen 24 uur na betaling van de € 7,50 een e-mail van Dienst Justis.
  3. Meldt u aan met uw DigiD en betaal € 33,85 aan Dienst Justis.

U zult een bevestiging van Dienst Justis krijgen. Als u geen strafblad heeft, dan zult u in de regel na 2-4 weken de VOG per post thuisgestuurd krijgen.

Waarom online een VOG aanvragen?

  • U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week een VOG aanvragen. U hoeft geen rekening te houden met de tijden dat de publieksbalie van het gemeentehuis open is.
  • Het maakt niet u waar u zich bevindt, als u maar inschreven bent bij een Nederlandse gemeente en beschikt over DigiD. Als u een papieren aanvraagformulier wil indienen, dan kunt u dit alleen doen bij de gemeente waar u ingeschreven staat.
  • Een digitale aanvraag doet u in slechts enkele minuten. Als u via de gemeente een aanvraag wil doen, dan zult u hier tijd voor vrij moeten maken.
  • Beter voor het milieu. Er hoeven geen papieren aanvraagformulier te worden gebruikt. U doet uw aanvraag immers online. Vaak dient u ook per auto of openbaar vervoer naar het gemeentehuis te gaan. Een VOG online aanvragen is om die reden CO2 vriendelijker.

Kosten voor het aanvragen van een VOG

Als u via de gemeente een VOG aanvraagt, dan kost dit € 41,35 die u ter plaatse dient te voldoen. Via VOG-aanvraag zijn de kosten hetzelfde. U betaalt eerst € 7,50 via de site, daarna betaalt u € 33,85 aan Dienst Justis. Naast de kosten voor de aanvraag moet u bij een aanvraag via de gemeente ook rekening houden met de tijd die u hiervoor vrij moet maken en de kosten voor het milieu als met eigen vervoer of per openbaar vervoer naar het gemeentehuis gaat.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners