VOG aanvragen gemeente Arnhem

Inwoners van Arnhem kunnen via de gemeente Arnhem een VOG aanvragen.

Een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) via de gemeente Arnhem aanvragen

Als u in de gemeente Arnhem woont en een VOG nodig heeft, dan kunt u dit via een papieren aanvraagformulier doen. Als de werkgever om een VOG verlangt, dan zal iemand van personeelszaken het volledig ingevulde formulier aan u meegeven. Daarna kun u een afspraak maken bij de afdeling Burger-/Publiekzaken van uw gemeente. Let op: u dient ook een geldig identiteitsbewijs te tonen en u dient ter plaatse een het tarief van de aanvraag ter waarde van € 41,35 te voldoen. Een gemeenteambtenaar zal kijken of het formulier correct is ingevuld en zal uw identiteit controleren. Vervolgens wordt uw aanvraag naar Justis (onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid) doorgestuurd. Als u ouder bent dan 80 jaar, is het bij sommige gemeenten niet mogelijk om een VOG aan te vragen.

Online een VOG aanvragen

U kunt via ons online een VOG (verklaring Omtrent het Gedrag) aanvragen. Er hoeft dan geen papieren aanvraagformulier meer te worden ingevuld. Ook is het dan niet meer nodig dat u tijd moet vrijmaken om bij het gemeentehuis langs te gaan. U regelt alles online, wanneer en waar u het uitkomt. U ontvangt de VOG in de regel binnen 2-4 weken nadat u de aanvraag online heeft ingediend.

Waarom een VOG online aanvragen? De voordelen op een rijtje

  • U bepaalt zelf wanneer u een VOG aanvraagt en bent niet afhankelijk van de openingstijden van de Publieks- of Burgerbalie van het gemeentehuis in Arnhem.
  • Vriendelijker voor het milieu. Er hoeven geen bomen meer gekapt te worden voor het maken van papieren aanvraagformulieren. Ook is het niet meer nodig om met het openbaar vervoer of met eigen vervoer naar het gemeentehuis te gaan.
  • U hoeft geen tijd vrij te maken om uw papieren VOG formulier in te leveren bij het gemeentehuis in Arnhem.

 

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners