VOG aanvragen als je in Breda woont

Een VOG aanvragen kan bij de gemeente waar u ingeschreven bent, maar dit kunt u ook makkelijk online regelen.

VOG aanvragen via de gemeente Breda

U kunt op meerdere manieren een VOG aanvragen. Een mogelijkheid om een VOG aan te vragen is om dit via uw gemeentehuis te regelen. Als u ingeschreven staat bij de gemeente Breda, dan dient u ook via de gemeente Breda uw aanvraag in te dienen. Als u via de gemeente Breda een VOG wil aanvragen, dan dient u met de volgende zaken rekening te houden:

 • U dient een volledig ingevuld aanvraagformulier mee te nemen.
 • U dient een identiteitsbewijs mee te nemen.
 • Ter plaatse dient u een bedrag van €41,35 te voldoen.
 • Als het aanvraagformulier niet door de werkgever is ingevuld (bijvoorbeeld als u een VOG voor emigratie of een visum nodig heeft of voor het lidmaatschap van een schietclub), dan zijn er een aantal aanvullende zaken waar u rekening mee dient te houden:
  • U dient de naam van de organisatie en het doel van de aanvraag zelf in te vullen.
  • U dient een document of bevestiging te overleggen van de organisatie/instelling, waarin vermeld wordt dat de VOG wordt verlangt, inclusief een handtekening van die organisatie/instelling.

VOG direct aanvragen

Online een VOG aanvragen

U kunt ook online een VOG via ons regelen. Als u online een VOG wil aanvragen dan dient u over DigiD en iDEAL te beschikken. Het aanvragen van een VOG gaat in drie eenvoudige stappen:

 1. U gaat naar Direct VOG-aanvragen, vult daar de gegevens in en rekent € 7,50 af.
 2. Binnen 24 uur na uw aanvraag ontvangt u een e-mail van Dienst Justis (de organisatie die in Nederland de VOG’s uitgeeft).
 3. U bevestigt uw aanvraag met uw DigiD + de code die in de e-mail van Dienst Justis staat. U betaalt € 33,85 aan Dienst Justis.

In de regel ontvangt u dan na 2-4 weken de VOG op het adres dat bij de gemeente Breda van u bekend is.

De voordelen van online een VOG aanvragen:

 • U bepaalt zelf wanneer u een VOG aanvraagt. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week een VOG aanvragen en bent niet afhankelijk van de openingstijden van de publieksbalie van de gemeente Breda.
 • Als u ingeschreven bent bij de gemeente Breda en via de gemeente een VOG aanvraag wil doen, dan dient u zich bij het gemeentehuis in Breda te melden (niet bij een andere gemeente). Als u online een VOG wil aanvragen, dan maakt het niet uit waar u zich op dat moment bevindt.
 • U hoeft geen vrij te nemen om bij de gemeente de formaliteiten te regelen.
 • Vriendelijker voor het milieu. Er zijn geen papieren aanvraagformulieren meer nodig en een online aanvraag is minder belastend voor het milieu. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan de CO2 uitstoot van het vervoer om bij het gemeentehuis te komen.

Een VOG aanvragen kan bij de gemeente waar u ingeschreven bent, maar dit kunt u ook makkelijk online regelen.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners