Sinds november 2018 is er een nieuwe regeling van kracht: organisaties die met vrijwilligers werken kunnen gratis* een Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen. De regeling valt onder de verantwoordelijkheid van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en is er voor elke vrijwilliger die met mensen in een afhankelijkheidssituatie werkt. Want juist dán wil je natuurlijk verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag voorkomen.

Hulp bij de aanvraag

Maar hoe pak je het aanvragen van een gratis VOG voor alle vrijwilligers binnen jouw sportclub, voetbalvereniging of goede-doelen-organisatie aan? Het is immers best een hele klus om voor al deze mensen een gratis VOG aan te vragen… Nou, dat valt gelukkig mee! Wij helpen je namelijk bij het aanvragen van deze gratis Verklaring Omtrent Gedrag. Handig, bij de start van het seizoen. Vaak is dat immers het moment dat veel nieuwe trainers, coaches en vrijwilligers starten.

Alles in één keer 

Goed om te weten: via www.vog-vrijwilliger.nl vraag je de VOG’s voor een hele groep vrijwilligers in één keer aan. Dat scheelt een hoop tijd! Zo kun jij je bezighouden met alle andere zaken die je ook al moet regelen voor jouw tennisvereniging of voetbalclub en houden wij ons bezig met waar wij goed in zijn.

Periodieke check

Het is belangrijk om je te realiseren dat een Verklaring Omtrent Gedrag een momentopname is. Daarom is het goed om na te denken over beleid rondom de houdbaarheid van de VOG van jouw vrijwilligers. Wil je bijvoorbeeld jaarlijks een nieuwe VOG van alle vrijwilligers, zodat je zeker weet dat je altijd de meest actuele stand van zaken hebt? Zie het als een periodieke APK, just to be sure!

Gericht advies

We kunnen ons voorstellen dat je toch nog wat vragen hebt. Geen nood! Neem gerust contact met ons op. Het is onze missie om je volledig te ontzorgen bij VOG aanvragen. Wij verwerken dagelijks honderden VOG-aanvragen voor ruim 550 organisaties. Waarom dan niet voor jou?

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners