Ben jij HR-professional? Dan ben je vast al wel eens in aanraking gekomen met de Verklaring Omtrent Gedrag, in de volksmond vaak VOG genoemd. Wij vertellen je graag over de voordelen van dit middel en de manier waarop je dit binnen je organisatie kunt inzetten. Er zijn namelijk meer mogelijkheden dan je misschien in eerste instantie denkt.

VOG en nieuwe medewerkers 

Een VOG aanvragen wordt tegenwoordig steeds vaker gedaan terwijl het niet verplicht is. Waarom dan wel, vraag je je misschien af? Wij kunnen ons goed voorstellen dat je als werkgever wil weten wie je in huis haalt. Los van de standaard zaken die je meestal bekijkt, zoals het cv en eventuele referenties. De VOG is een mooie aanvulling op het standaard instroomproces!

VOG bij doorstroom van medewerkers

Maar ook bij doorstroom van medewerkers kan het van belang zijn om na te gaan denken over een Verklaring Omtrent Gedrag. Want waar iemand met een frontofficefunctie bijvoorbeeld geen toegang heeft tot de kas of bedrijfsgevoelige informatie, kan het zijn dat bij verandering van functie dit wél ineens aan de orde is. Om fraude te voorkomen en niet voor onaangename verrassingen te komen staan, is een VOG een middel om het zekere voor het onzekere te nemen.

VOG vaste bezoekers op kantoor

Denk jij er wel eens over na wie er op jouw werkplek en op de kantoren van anderen komen? Denk bijvoorbeeld eens aan mensen van een schoonmaakbedrijf. Ze hebben toegang tot kantoren, vaak op tijden dat er geen toezicht is. Het lijkt ons wel zo’n fijn idee als je weet dat jouw schoonmaakbedrijf VOG-proof medewerkers in dienst heeft…

Hoe vaak VOG?

De Verklaring Omtrent Gedrag is een momentopname. Daarom is het zaak te denken over een periodieke update van de gegevens. Een jaarlijkse VOG-check zou bijvoorbeeld tot je standaardproces kunnen behoren. Wij kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat dit geen administratieve rompslomp wordt. Want door een bulkaanvraag te doen, te betalen per verzamelfactuur én een eigen dashboard heb je er zelf geen omkijken meer naar. Je krijgt dan zelfs een seintje wanneer een VOG gedateerd raakt.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze dienstverlening en ben je benieuwd welke maatwerkoplossing we voor jouw organisatie kunnen bieden? Neem dan snel een kijkje op www.vog-aanvraag.nl/werkgever/

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners