4,6 uit 5 gebaseerd op 1194 reviews
 • Veilig en betrouwbaar online aanvragen
 • Sinds 2016 online en marktleider
 • Eerlijke prijs; laagste prijsgarantie

VOG Onderwijs

Online VOG aanvragen

 • Veilig en betrouwbaar online aanvragen
 • Sinds 2016 online en marktleider
 • Eerlijke prijs; laagste prijsgarantie

Inleiding tot VOG in het onderwijs

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een belangrijke stap in het proces van het werken binnen de onderwijssector. Een VOG aanvragen is essentieel voor mensen die in het onderwijs werken, zoals leraren, onderwijsassistenten, docenten, schoolbestuurders en andere onderwijsprofessionals. Een VOG voor het onderwijs toont aan dat u geen strafbare feiten op uw naam heeft staan die een belemmering kunnen vormen voor het uitoefenen van uw beroep. In deze tekst bespreken we het belang van een VOG voor het onderwijs en hoe u er één online kunt aanvragen via vog-aanvraag.nl.

Online bulk vog aanvragen

Het belang van een VOG voor het onderwijs:

In het onderwijs draait het om het creëren van een veilige en positieve leeromgeving voor kinderen en jongeren. Dit betekent dat de professionals die in deze sector werken betrouwbaar en van onbesproken gedrag moeten zijn. Een VOG is daarom verplicht voor iedereen die in het onderwijs werkzaam is, ongeacht hun functie of rol.

Door een VOG voor het onderwijs aan te vragen, toont u aan dat u een betrouwbare kandidaat bent voor een baan in het onderwijs. Uw toekomstige werkgever krijgt hiermee de zekerheid dat u geen strafblad heeft dat een risico kan vormen voor de veiligheid en het welzijn van leerlingen. Bovendien helpt het aanvragen van een VOG om de kwaliteit en integriteit van het onderwijssysteem te waarborgen.

VOG aanvragen via vog-aanvraag.nl

Het aanvragen van een VOG voor het onderwijs kan snel en eenvoudig online via vog-aanvraag.nl. Dit platform biedt een gebruiksvriendelijke service waarmee u in slechts enkele stappen een VOG kunt aanvragen. Hieronder leggen we uit hoe het proces in zijn werk gaat:

 1. Aanmelden: Scroll hier naar beneden en vul het onderstaande formulier in.
 2. Betaling: Na het invullen van het aanmeldformulier, wordt u gevraagd om de betaling te voldoen. De kosten voor het aanvragen van een VOG bedragen €14,50 aan ons (vog-aanvraag.nl) en nog een tweede betaling van €33,85 aan Dienst Justis.
 3. Verwerking: Zodra uw betaling is ontvangen, wordt uw aanvraag verwerkt door vog-aanvraag.nl. Uw gegevens worden gecontroleerd en de aanvraag wordt ingediend bij Dienst Justis, de instantie die verantwoordelijk is voor het afgeven van VOG’s.
 4. Beoordeling: Dienst Justis beoordeelt uw aanvraag en controleert of er sprake is van een strafblad dat een belemmering kan vormen voor het uitoefenen van uw functie in het onderwijs. De beoordeling is gebaseerd op de criteria die zijn vastgesteld voor het specifieke beroep of de sector waarvoor u een VOG aanvraagt. Dit kan enkele weken duren.
 5. Uitslag: Na de beoordeling ontvangt u de VOG van Dienst Justis. Als er geen belemmeringen zijn gevonden, krijgt u uw VOG thuisgestuurd per post.

Het aanvragen van een VOG is cruciaal voor iedereen die in het onderwijs wil werken. Het helpt om de integriteit en veiligheid van het onderwijssysteem te waarborgen en biedt werkgevers de zekerheid dat u een betrouwbare kandidaat bent. Via vog-aanvraag.nl kunt u eenvoudig en snel een VOG voor het onderwijs aanvragen, waarmee u uw kansen op een baan in het onderwijs vergroot.

Zorg ervoor dat u tijdens het aanvraagproces alle benodigde informatie en documenten bij de hand heeft, zodat de aanvraag soepel en efficiënt verloopt. Na goedkeuring van uw VOG aanvraag voor het onderwijs kunt u met een gerust hart aan de slag in het onderwijs, wetende dat u voldoet aan de vereisten voor een veilige en positieve leeromgeving voor uw leerlingen.

Veelgestelde vragen

De veel gestelde vragen hebben we alvast voor u beantwoord. Deze vindt u hieronder.

Is een VOG verplicht voor iedereen die in het onderwijs werkt?

Ja, een VOG is verplicht voor iedereen die in het onderwijs werkzaam is, ongeacht hun functie of rol. Dit zorgt voor een veilige en positieve leeromgeving voor kinderen en jongeren.

Wat zijn de kosten voor het aanvragen van een VOG via vog-aanvraag.nl?

De kosten voor het aanvragen van een VOG bedragen €14,50 aan vog-aanvraag.nl en nog een tweede betaling van €33,85 aan Dienst Justis.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn VOG ontvang?

De beoordeling van uw VOG-aanvraag door Dienst Justis kan enkele weken duren, maar normaal gesproken heeft u de VOG binnen enkele werkdagen in huis. Na goedkeuring wordt de VOG per post naar uw huisadres gestuurd.

Wat gebeurt er als ik een strafblad heb?

Dienst Justis beoordeelt of uw strafblad een belemmering vormt voor het uitoefenen van uw functie in het onderwijs. Als er belemmeringen worden gevonden, ontvangt u mogelijk geen VOG.

Hoe lang is een VOG geldig in het onderwijs?

Een VOG heeft geen vaste geldigheidsduur. Echter, werkgevers in het onderwijs kunnen hun eigen beleid hanteren met betrekking tot de geldigheid van VOG’s. Het is aan te raden om bij uw werkgever na te vragen hoe lang uw VOG geldig is binnen hun organisatie.