VOG-portaal werkgever:

Gratis toegang

Direct BULK aanvragen indienen
Goedkoper dan losse aanvragen nl: €7,50
Overzicht van alle VOG aanvragen
Eenvoudig & Veilig
Binnen minuten geregeld
Volledige Support & Follow up
API

“Het aanvraagproces verloopt veel vlotter. Het aanvragen van een VOG is heel eenvoudig en zo gebeurd. Indien je hulp nodig hebt is er een helpdesk beschikbaar. De dienstverlening is van een hoog niveau en wordt continu geoptimaliseerd waar mogelijk.”

 

Zij gingen u al voor:

VOG aanvragen werkgever / organisatie

Bent u het invullen, bestempelen en ondertekenen van VOG-aanvraagformulieren ook zat? Of wilt u zonder eHerkenning toch digitaal een VOG aanvragen? Meld uw bedrijf dan aan op VOG-aanvraag.nl en laat uw werknemers gemakkelijk online de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Ervaar het gemak van het feit dat uw werknemer niet meer afhankelijk is van kantoortijden en het gemeentehuis. Ook het indienen van een grote hoeveelheid VOG-aanvragen in één keer is mogelijk. Daarnaast ontvangt u een overzichtelijke factuur en is de VOG-aanvraag binnen 24 uur geregeld. Ook voor de VOG-aanvragen voor werkgevers geldt dat de prijs lager uitvalt dan bij de gemeente.

Wat is een VOG eigenlijk? 

Hoewel de term VOG redelijk is ingeburgerd, is het goed om een duidelijk beeld te hebben wat een VOG is en een aantal misverstanden over de VOG uit de weg te ruimen. De afkorting VOG komt van Verklaring Omtrent Gedrag. Deze verklaring geeft dus weer dat dat een persoon het juiste gedrag vertoont. Er zijn een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden: 

  • Bij de aanvraag selecteert u bepaalde screeningsprofielen. U doet er verstandig aan om die profielen te kiezen die betrekking hebben op de risico’s die betrekking hebben op de werkzaamheden of die betrekking hebben op de functie. De VOG verklaring geeft weer op welke profielen de persoon in kwestie is gescreend. Alleen een VOG verklaring is niet voldoende voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden, u zult altijd dit altijd samen met de screeningsprofielen waarop gecontroleerd is moeten beoordelen. Bijvoorbeeld: een VOG waarbij alleen “het omgaan met vertrouwelijke informatie” is gecontroleerd, hoeft niet te betekenen dat die persoon ook past binnen het onderwijs, hiervoor zijn andere screeningsprofielen nodig. 
  • De aanvraag biedt nooit 100% garantie. Niet alles is bekend over iedereen. De VOG verklaring is een verklaring een “momentopname” op basis van historisch strafzaken en overtredingen die bekend zijn bij de Nederlandse overheid. De overheid maakt een nauwkeurige overweging om wel of geen VOG af te geven. Hoewel de VOG een duidelijk beeld wil geven, kan het zijn dat op basis van iets wat niet geregistreerd staat, het kan zijn dat u achteraf concludeert dat u die persoon beter niet in dienst had kunnen nemen.
  • Voor een VOG worden verschillende terugkijktermijnen gehanteerd. Hiermee kan het voorkomen dat een bepaald gedrag niet gemeld wordt terwijl dit in het verleden wel heeft plaatsgevonden.
  • Zorg dat u meldt dat er voor het werk wat iemand gaat doen een VOG verplicht is. Hiermee voorkomt u dat er op een later moment een verschil van inzicht op dit punt kan ontstaan.

Hoe verloopt het VOG proces via een werkgever?  

Nadat wij de gegevens hebben ontvangen, wordt de aanvraag bij het Ministerie van Justitie aangemeld. Het uitvoerende orgaan wat belast is met de VOG is Dienst Justis. Het eerste wat deze instantie doet, is kijken of er een strafblad aanwezig is. Is dit niet het geval dan wordt de VOG afgegeven. Mocht er wel een strafblad zijn, dan wordt beoordeeld in hoeverre dit invloed heeft op de profielen/risicogebieden waarop de VOG wordt aangevraagd. Een snelheidsovertreding hoeft geen bezwaar te zijn voor een medewerker bij de bank, terwijl dezelfde overtreding voor een taxichauffeur wel van belang kan zijn. Uiteindelijk is de afweging die gemaakt moet worden de volgende: Wat weegt zwaarder? Het belang van de aanvrager bij het krijgen van de VOG, of het risico voor de samenleving als de VOG wordt afgegeven? 

Vaak een VOG aanvragen als werkgever

Veel werkgevers vinden een VOG steeds belangrijker worden om de bedrijfsrisico’s te beperken. Het liefste op een manier, zodat dit proces zo eenvoudig mogelijk is. Daarom is het goed om te weten dat er de mogelijkheid is om als bedrijf een account aan te maken, waardoor de aanvraag online gedaan kan worden. Hiermee voorkomt u dat uw medewerker naar het gemeentehuis moet gaan en kan hij/zij eenvoudig de aanvraag indienen. Het tweede voordeel is dat u op die manier sneller de aanvraag kan doen. Het proces is er namelijk opgericht om binnen 1 werkdag de aanvraag bij Dienst Justis te hebben ingediend.  De werknemer ontvangt een mail van Dienst Justis, waarin de vervolgstappen staan. Hij/zij dient zich in te loggen met zijn of haar DigiD en dient een bedrag van 33.85 aan Dienst Justis te betalen Afhankelijk van de afwegingen die Justis maakt, duurt het een tot vier weken voordat de kandidaat de VOG per post thuis ontvangt. Het formulier voor een VOG aanvragen als werkgever bevat bepaalde veiligheidskenmerken. Wij adviseren u om altijd het originele document op te vragen en geen kopie te accepteren.  

VOG-Aanvraag.nl & PESCHECK

VOG-Aanvraag.nl is een onderdeel van het online screeningsbureau PESCHECK.  PESCHECK is een gecertificeerd bedrijf en heeft een screening-software ontwikkeld om  Pre Employment Screening checks uit te voeren.  Het bedrijf is gevestigd in Nederland en inmiddels ook actief in 22 andere landen. Meer hierover lees je op deze pagina.Direct VOG aanvragen!

Een VOG is meestal vereist bij functies waar gewerkt wordt met kwetsbare personen, vertrouwelijke gegevens en geld. Vraag deze direct aan via onderstaande button!

Direct VOG aanvragen

aangesloten organisaties

verwerkte aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners