Uitleg

Beste Dashboard gebruiker

  • Hoe werkt het aanvragen vanuit ons dashboard?
  • Wat zijn screeningsprofielen en hoe werken ze?
  • Aanvraag ingediend, wat nu?
  • Hetzelfde mailadres?

Dashboard Inloggen

Inloggen met Microsoft Edge (van Windows, voorheen bekend als Internet Explorer) kan problemen veroorzaken, daarom adviseren wij een andere browser te gebruiken (bijv. Google Chrome of Firefox). Indien u toch gebruik wilt maken van Edge, is het aan te raden de pagina te vernieuwen door op F5 te klikken en daarmee de pagina te vernieuwen.

U kunt inloggen op de applicatie via: https://app.pescheck.nl/

Hoe werkt het aanvragen vanuit ons dashboard?

Na het inloggen klikt u op ‘VOG Overzicht aanvragen (aan de linkerkant in het menu).

Rechtsboven ziet u nu de knop +VOG staan (in het blauw). Klik op deze knop en de rest spreekt eigenlijk voor zich (gelijk aan werken met een Excel-bestand). Mocht u eerst een ander scherm zien, klik dan op ‘volgende’ rechtsonder in beeld.

Screeningsprofielen
Screeningsprofielen

Vervolgens kunt u de gegevens van de kandidaat/de kandidaten invullen en klikt u rechtsonder op Afronden (in het blauw).

Wij krijgen de aanvraag/de aanvragen binnen en kunnen deze verwerken richting Dienst Justis. Of u één aanvraag doet of bijvoorbeeld tien aanvragen tegelijk invoert, dat maakt niet uit. U kunt zien of de aanvraag is verwerkt door ons, of nog in behandeling is. Zo houdt u het overzicht dat u nodig heeft!

Wat zijn screeningsprofielen en hoe werken ze?

Screeningsprofielen zijn de risicogebieden waar een medewerker mee te maken heeft, bijvoorbeeld het omgaan met gevaarlijke goederen of geld. De screeningsprofielen vindt u rechtsboven in het aanvraagformulier. Er zijn specifieke screeningsprofielen voor enkele branches. Staat uw branche er niet bij, dan kunt u zelf een profielen pakket samenstellen met algemene screeningsprofielen.

Screeningsprofielen
upportLet op; U kunt slechts één specifiek screeningsprofiel selecteren of één of meerdere algemene profielen. Het is niet mogelijk beide profielen door elkaar te selecteren. 

 

Aanvraag ingediend, wat nu?

Na het indienen via het dashboard worden de aanvragen z.s.m. verwerkt. De kandidaat ontvangt op werkdagen binnen 24 uur een link op zijn/haar e-mailadres van Dienst Justis, waarmee de aanvraag kan worden afgerond. Hiervoor heeft de kandidaat DigiD en iDeal nodig. De kandidaat betaalt €33,85 rechtstreeks aan Dienst Justis. De VOG-verklaring wordt door Justitie altijd naar het huisadres van de kandidaat gestuurd. U krijgt in de eerste week van de volgende maand onze verzamelfactuur toegestuurd voor het verwerken van de aanvragen.

Mocht uit de email van Dienst Justis blijken dat de persoonsgegevens niet kloppen, neem dan contact met ons op zodat we nog wijzigingen kunnen maken.

 

Hetzelfde e-mailadres?

Het is helaas niet mogelijk om hetzelfde e-mailadres te gebruiken bij verschillende individuele aanvragen. Tevens is het aan te raden om het e-mailadres van de medewerker te gebruiken (en geen algemeen info@- of hr@-adres), omdat de medewerker de aanvraag zelf moet bevestigen d.m.v. DigiD.

 

Voor vragen kunt u tijdens kantooruren gebruik maken van de chatfuntie in de applicatie of contact opnemen met ons via: [email protected]

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners