4,6 uit 5 gebaseerd op 1194 reviews
 • Veilig en betrouwbaar online aanvragen
 • Sinds 2016 online en marktleider
 • Eerlijke prijs; laagste prijsgarantie

Politieke Ambtsdragers / Gemeenteraad

Online VOG aanvragen

Online Aanvraag VOG Politiek

 • U kunt hier ook de naam van de instelling/gemeente vermelden die de VOG verlangt van u.
 • Screeningsprofiel:
  01 - Politieke ambtsdragers
 • Hidden
  Ideal/Credit Card/Paypal
 • Let op belangrijk: De screening vindt plaats op grond van de door u ingevulde gegevens. Het is van belang dat deze gegevens kloppen. Na betaling van € 9,50 ontvangt u binnen een werkdag een e-mail van Dienst Justis om de aanvraag af te ronden.

 • Veilig en betrouwbaar online aanvragen
 • Sinds 2016 online en marktleider
 • Eerlijke prijs; laagste prijsgarantie

Belang van een VOG voor politieke ambtsdragers

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een belangrijke stap voor veel professionals, en politieke ambtsdragers vormen hierop geen uitzondering. In deze functie is het essentieel om betrouwbaar en integer te zijn, en het hebben van een VOG voor politieke ambtsdragers is daarom cruciaal. Deze verklaring toont aan dat uw gedrag in het verleden geen belemmering vormt voor de uitoefening van uw politieke ambt.

Online bulk vog aanvragen

Verschillende functies binnen de politiek

Als politieke ambtsdrager kunt u verschillende functies bekleden. Denk bijvoorbeeld aan burgemeesters, wethouders, gedeputeerden en gemeenteraadsleden. In al deze rollen speelt u een belangrijke rol in de besluitvorming en vertegenwoordigt u het belang van de burgers. Daarom is het van belang dat u een VOG voor politieke ambtsdragers kunt overleggen om uw betrouwbaarheid en integriteit aan te tonen.

Online VOG-aanvraag: snel en efficiënt

Bij vog-aanvraag.nl begrijpen we dat u als politieke ambtsdrager een drukke agenda heeft en dat het aanvragen van een VOG voor politieke ambtsdragers snel en efficiënt moet verlopen. Daarom maken we het u gemakkelijk om online een VOG aan te vragen. Ons platform is eenvoudig te gebruiken en biedt u de mogelijkheid om op elk gewenst moment van de dag een aanvraag te starten. Bovendien zijn wij een gecertificeerd screeningsbureau (onder PESCHECK BV) bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid onder POB 1551 en zijn wij ISO27001 gecertificeerd.

Het aanvraagproces via vog-aanvraag.nl

Het aanvragen van een VOG voor politieke ambtsdragers via vog-aanvraag.nl is eenvoudig en snel. U volgt simpelweg de stappen op onze website, en wij zorgen voor een correcte verwerking van uw aanvraag bij de Dienst Justis. Binnen enkele dagen ontvangt u uw VOG thuis, zodat u kunt aantonen dat u geschikt bent voor uw functie.

Bij vog-aanvraag.nl hanteren we transparante prijzen en zorgen we ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de status van uw aanvraag. Daarnaast staat ons team van experts voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te ondersteunen bij het aanvragen van uw VOG voorpolitieke ambtsdragers.

Criteria voor het verkrijgen van een VOG

Het is belangrijk om te weten dat er bepaalde criteria zijn waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor een VOG. Voor politieke ambtsdragers gelden specifieke eisen op het gebied van integriteit en betrouwbaarheid. Zo wordt er bij de beoordeling van uw VOG-aanvraag gekeken naar eventuele strafbare feiten die u in het verleden heeft gepleegd. Afhankelijk van de aard en ernst van deze feiten kan dit invloed hebben op de uitkomst van uw aanvraag.

Hoewel een VOG geen garantie biedt dat u nooit betrokken bent geweest bij strafbare feiten, is het wel een belangrijke indicator voor uw geschiktheid als politieke ambtsdrager. Het toont aan dat u in het verleden geen gedrag heeft vertoond dat een risico vormt voor de uitoefening van uw funcie. Dit geeft zowel uw collega’s als de burgers die u vertegenwoordigt het vertrouwen dat u integer en betrouwbaar bent in uw werkzaamheden. Voor politieke ambtsdragers geldt een terugkijktermijn van 10 jaar. 

Het belang van een up-to-date VOG voor politieke ambtsdragers

Het is belangrijk om uw VOG up-to-date te houden, vooral als u van plan bent om over te stappen naar een andere politieke functie of als u zich herkiesbaar stelt. Door regelmatig een nieuwe VOG voor politieke ambtsdragers aan te vragen, toont u aan dat u zich bewust bent van uw verantwoordelijkheden en dat u zich blijft inzetten voor een betrouwbaar en transparant bestuur.

Naast politieke ambtsdragers zijn er ook andere beroepen en sectoren waar een VOG vereist is, zoals onderwijs, zorg, kinderopvang, financiële dienstverlening en beveiliging. Bij vog-aanvraag.nl zijn we gespecialiseerd in het ondersteunen van professionals uit verschillende sectoren bij het aanvragen van hun VOG.

Start uw VOG-aanvraag voor politieke ambtsdragers

Om een VOG-aanvraag voor politieke ambtsdragers te starten, kunt u hierboven het formulier invullen. Daarna ontvangt u een email van Dienst Justis om uw aanvraag te voltooien. Mocht u vragen hebben of hulp nodig hebben bij het aanvragen van uw VOG, dan staat ons team van deskundigen voor u klaar om u te ondersteunen.

Veelgestelde vragen

De veel gestelde vragen hebben we alvast voor u beantwoord. Deze vindt u hieronder.

Wat is de doorlooptijd voor het ontvangen van mijn VOG?

Na een correcte verwerking van uw aanvraag bij Dienst Justis, ontvangt u uw VOG gebruikelijk binnen enkele dagen thuis.

Zijn er extra kosten verbonden aan het aanvragen van een VOG via vog-aanvraag.nl?

Bij vog-aanvraag.nl hanteren we transparante prijzen. Eventuele extra kosten worden duidelijk gecommuniceerd tijdens het aanvraagproces.

Hoe lang is een VOG geldig voor politieke ambtsdragers?

Een VOG heeft geen vaste geldigheidsduur. Het is aan de organisatie of instantie die de VOG verlangt om te bepalen hoe lang deze geldig is.

Wat gebeurt er als mijn VOG-aanvraag wordt afgewezen?

Als uw aanvraag wordt afgewezen, ontvangt u een brief met uitleg over de reden van afwijzing en informatie over eventuele bezwaarprocedures.

Is het mogelijk om een VOG aan te vragen als ik een strafblad heb?

Het is mogelijk om een VOG aan te vragen met een strafblad. Echter, afhankelijk van de aard en ernst van de strafbare feiten kan dit invloed hebben op de uitkomst van uw aanvraag.