Veelgestelde Vragen

Antwoord op de meest gestelde vragen over de Verklaring Omtrent het Gedrag / VOG Aanvraag hebben hebben wij op deze pagina. Komt u er alsnog niet uit, neem dan gerust contact met ons op.

Heb je gekeken in de SPAM? Met name bij Gmail accounts komt het voor dat de mail van Dienst Justis tussen de SPAM-berichten komt. Het kan ook zijn dat er iets is misgegaan. Bijvoorbeeld een verkeerd ingevuld e-mailadres. In het weekend kan er maximaal 24 uur vertraging optreden. Neem z.s.m. contact met ons op. Stuur ons een mail en we lossen het gelijk op.
Binnen 24 uur ontvangt u van Dienst Justis een e-mail, waarop u de aanvraag kunt afronden. Vervolgens vindt de screening plaats, dit duurt gemiddeld 2 weken. Mede afhankelijk van de drukte bij Justitie + eigen verleden. Wilt u de status van uw aanvraag weten, neem dan contact op met Justitie op telefoonnummer 088 - 998 2200
De VOG wordt altijd in het Nederlands uitgegeven met een standaard Engelstalige toelichting. Wel is het mogelijk om uw Nederlandse VOG te laten vertalen mocht dat nodig zijn. Neem hiervoor contact op met een vertaalbureau.
Binnen 24 uur na de aanvraag ontvangt u van Dienst Justis een e-mail, waarop u de aanvraag kunt afronden. Is de aanvraag afgerond d.m.v. de betaling van €33,85 aan Dienst Justis? Dan is het helaas te laat. Is de aanvraag nog niet afgerond, neem dan z.s.m. contact met ons op.
De aanvraag kan met spoed behandeld worden, mits de aanvraag betreft voor: Adoptie / Werk in het buitenland. Voordat u de spoedaanvraag opstart, dient u de aanvraag in te dienen en te bevestigen. Vervolgens kunt u contact opnemen met Justis, op telefoonummer 088 - 998 2200.
Bij een digitale aanvraag wordt de Verklaring Omtrent het Gedrag altijd naar het bekende huisadres gestuurd waar men ingeschreven staat bij de gemeente.
Gaat u werken bij een bedrijf of moet u diensten verlenen voor een opdrachtgever? Vraag dan welk(e) profiel(en) er gekozen moet worden.
Dat verschilt per delict en screeningsprofiel. Meer informatie hierover kunt u hier vinden. Justitie geeft vooraf geen mededeling over uw persoonlijke VOG. Daarvoor zal de aanvraag moeten worden ingediend.
Dat kan. Voer in de plaats van de gegevens van een bedrijf, de gegevens van de ambassade in. Kies het screeningsprofiel 06. Komt u er niet uit? Neem contact met ons op.
  • Veelgestelde vragen over de VOG NP (natuurlijke personen), klik hier
  • Veelgestelde vragen over de elektronische VOG-aanvraag voor werknemers, klik hier
  • Veelgestelde vragen over de VOG aanvraag vanuit het buitenland, klik hier
  • Veelgestelde vragen over elektronische VOG-aanvraag voor werkgevers, klik hier
Het is natuurlijk vervelend als u een klacht heeft over de dienstverlening zoals u die ervaren heeft. Toch vragen wij u vriendelijk om uw klacht via de e-mail aan de afdeling klantcontact door te geven. Dit kan per e-mail, regulier post en/of telefonisch. Onze medewerkers van de afdeling klantcontact zullen de klacht bekijken en proberen naar ieders tevredenheid de klacht op te lossen. Onze gegevens: telefoon: 085 - 060 8999 of e-mail: [email protected] of het contactformulier hieronder. Na ontvangst van uw klacht ontvangt u van ons een bevestiging. Wij zullen uw klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden, mocht het meer tijd nodig hebben, dan zullen wij u hiervan op de hoogte stellen. Mocht u dit niet op prijs stellen, dan kunt u ook altijd contact op nemen met de afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar (VOG-Aanvraag.nl) bij is aangesloten. Mocht de bemiddelingspoging om enige reden niet tot een bevredigende oplossing leiden, dan bestaat de mogelijkheid om uw geschil voor te leggen aan de Geschillencommissie (SGC).

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht

U kunt de VOG aanvraag weigeren. Stel dat u niet de VOG wilt aanvragen, dan heeft u het recht om dit te weigeren. Hiervoor hoeft u eigenlijk niets te doen en kunt u de e-mail welke van Dienst Justis is ontvangen negeren.
U heeft bij ons altijd het recht uw persoonsgegevens te laten verwijderen/anonimiseren. Dit heet het recht van verzet. Wij verzorgen dan, dat uw gegevens worden verwijderd of niet meer tot u zijn te herleiden. Het recht van verzet bij bijzondere persoonlijke omstandigheden is geregeld in artikel 40 (lid 1, lid 2, lid 3, lid 4) van de Wet bescherming persoonsgegevens. Vult u onderstaand formulier in, om het recht van verzet in te dienen.

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht

Onze dienstverlening bestaat uit het verwerken van uw aanvraag, zodat u de e-mail van Dienst Justis ontvangt om de VOG aanvraag verder af te ronden. Deze mail ontvangt u binnen 24 uur, doch uiterlijk binnen 48 uur. Doordat wij onze diensten hebben geleverd op het moment dat u de mail ontvangt van Dienst Justis, komt uw , herroepingsrecht vanaf dat moment te vervallen. Zie ook Artikel 10 Algemene Voorwaarden – Uitsluiting herroepingsrecht - Sub 6. Namelijk: Volgens specificaties van de consument vervaardigde producten, die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn. Annuleert u de aanvraag voor onze verwerking? Dan is dat uiteraard geen probleem. Neem hiervoor contact met ons op, via: telefoon: 085 - 060 8999 of e-mail: [email protected] of ons contactformulier hieronder:

Uw naam *

Uw e-mail *

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht

Voor losse aanvragen (consumenten) geldt dat u kunt betalen met Ideal, Creditcard of PayPal. Achteraf betalen is derhalve niet mogelijk, doordat wij onze dienst op maat leveren binnen het gestelde termijn van 24 uur. Derhalve is er geen controle op de aanvrager uit te oefenen, doordat wij zeer geringe persoonsgegevens hebben.

Contactgegevens:

Boulevard 1945 nr.3
7511 AA Enschede (NL)
+31 (0)85 060 8999
[email protected]

VOG-Aanvraag.nl is powered by:

Pre Employment Screening