Wie betaalt de kosten van een VOG als u deze digitaal aanvraagt?

De kosten van een VOG betaalt u in eerste instantie zelf. Het kan zijn dat u de kosten van de VOG mag declareren bij uw werkgever / leidinggevende. Dit verschilt per organisatie / instantie. Daarom raden wij u aan om dit dan ook met uw werkgever / leidinggevende te overleggen.

Mocht uw werkgever akkoord gaan met de declaratie kunt u uw bankafschrift of e-mails gebruiken als declaratie. U krijgt van de eerste betaling (€ 12,50) een bevestigingsmail en van de tweede betaling (€ 33,85) een eenmalige pdf.

VOG direct aanvragen

Hoe vraag ik een VOG online aan?

De kosten van een VOG betaalt u in eerste instantie zelf. Een VOG kunt u online of bij de gemeente aanvragen. Bij de gemeente zult u een afspraak moeten maken en bij een online aanvraag is het snel en gemakkelijk.  Als u een VOG digitaal aanvraagt zult u het document via de post ontvangen. De VOG zal gestuurd worden naar het thuisadres wat bekend is bij de basisregistratie.

Als u de VOG digitaal aanvraagt betaalt u eerst € 6,75 en later € 33,85, wat u in eerste instantie zelf betaalt.

Op de website van VOG-aanvraag.nl vult u alle gegevens in en betaalt het eerste deel. Dan ontvangt u een e-mail van Dienst Justis, gemiddeld duurt het 24 uur op werkdagen voordat u deze ontvangt. De e-mail van Dienst Justis kunt u verifiëren met uw DigiD en het tweede deel van uw aanvraag betalen. Dan is het afwachten, gemiddeld binnen 2 tot 4 weken ontvangt u het document thuis per post.

Wie betaalt de kosten van een VOG als u een e-mail ontvangt van Dienst Justis?

Als u een e-mail van Dienst Justis ontvangt en zelf geen aanvraag heeft ingediend via VOG-aanvraag.nl, dan heeft uw werkgever / leidinggevende waarschijnlijk een VOG voor u aangevraagd. De e-mail van Dienst Justis kunt u afronden met uw DigiD en een betaling doen van € 33,85 middels iDEAL. De kosten van deze € 33,85 vervult u in eerste instantie zelf. U kunt bij uw werkgever / leidinggevende navragen of u de kosten vergoed kunt krijgen. Bij elke organisatie / instantie verschilt het.

Van de betaling van € 33,85 krijgt u een eenmalige pdf. Deze kunt u gebruiken als declaratie. Tevens, als uw werkgever ermee akkoord gaat, kunt u uw bankafschrift gebruiken als declaratie.

 

Wie betaalt de kosten van een VOG als u deze aanvraagt bij uw gemeente?

Bij uw gemeente betaalt u de kosten van € 41,35 in één keer bij het loket. Deze kosten betaalt u in eerste instantie zelf. U kunt bij uw werkgever / leidinggevende navragen of u deze kosten vergoed zult krijgen. Bij elke organisatie / instantie verschilt het.

 

Hoe vraag ik een VOG aan bij de gemeente?

De kosten van een VOG betaalt u in eerste instantie zelf. Een VOG kunt u online of bij de gemeente aanvragen. Bij de gemeente zult u een afspraak moeten maken en bij een online aanvraag is het snel en gemakkelijk. Als u een VOG digitaal aanvraagt zult u het document wel via de post ontvangen. De VOG zal gestuurd worden naar het thuisadres wat bekend is bij de basisregistratie.

De kosten bij de gemeente zijn € 41,35, deze betaalt u in één keer.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners