Hoe kan ik een VOG aanvragen als ik in het buitenland ben?

Als u in het buitenland bent en ingeschreven bent bij een Nederlandse gemeente, dan kunt u snel en gemakkelijk online een VOG aanvragen.

VOG direct aanvragen

U wilt een VOG aanvragen vanuit het buitenland en staat nog ingeschreven bij een Nederlandse gemeente

Als u in het buitenland bent en nog ingeschreven staat bij een Nederlandse gemeente en over DigiD en iDEAL beschikt, dan kunt u eenvoudig online een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aanvragen. Het VOG-formulier wordt naar het adres gestuurd dat bij de basisadministratie bekend is.

U wilt een VOG aanvragen vanuit het buitenland maar bent niet (meer) ingeschreven bij een Nederlandse gemeente

Als u niet meer ingeschreven bent bij een Nederlandse gemeente, dan kunt u niet online een VOG aanvragen. Er zijn wel andere mogelijkheden voor een VOG aanvragen vanuit het buitenland. Meer informatie over deze mogelijkheden kunt u hier vinden.

U wilt een VOG aanvragen voor een buitenlandse werknemer

Als u iemand die niet over de Nederlandse nationaliteit beschikt in dienst wil nemen, dan dient de buitenlandse werknemer over DigiD en iDEAL te beschikken om digitaal de VOG-aanvraag te kunnen afronden. Indien de werknemer bij een Nederlandse gemeente staat ingeschreven, maar niet nog over een DigiD beschikt, dan is het mogelijk om een DigiD aan te vragen. Binnen 3 dagen ontvangt de aanvrager een activeringscode per post. Als u als werkgever een VOG aanvraagt, dan ontvangt de werknemer een e-mail van Dienst Justis. Daarin staat een link die 30 dagen lang actief is. Nadat de werknemer zich heeft aangemeld  met zijn of haar DigiD, kan hij/zij de VOG aanvraag vanuit het buitenland afronden.

Waarom een online een VOG aanvragen?

Als u ingeschreven bent bij een Nederlandse gemeente en over IDEAL en DigiD beschikt, dan kunt u online een VOG aanvragen.

  • U heeft dan geen papieren aanvraag formulier nodig.
  • U regelt uw aanvraag snel en makkelijk op het tijdstip dat het u schikt.
  • U hoeft geen afspraak te maken bij het gemeentehuis om een VOG aan te vragen, geen parkeerplaats te zoeken en niet te wachten voordat u geholpen wordt.

VOG direct aanvragen

 

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners