Moet ik een VOG aanvragen voor een visum?

Soms is bij het aanvragen van een visum of emigratie vereist dat u een Verklaring Omtrent het Gedrag aanlevert. Dat kan gemakkelijk, snel en digitaal bij VOG-aanvraag.nl. Om online een VOG-aanvraag in te kunnen dienen zijn er wel een aantal eisen. U dient te beschikken over DigiD en ingeschreven te staan in een Nederlandse gemeente. Daarnaast moet u kunnen betalen met iDEAL.

VOG direct aanvragen

Waar VOG aanvragen voor visum?

Voor het aanvragen van een VOG hoeft u niet naar de gemeente. Dit kan gemakkelijk vanuit de luie stoel op onze website. Dit scheelt een ritje naar de gemeente en het maken van een afspraak. Het aanvragen van een VOG voor een visum gaat op dezelfde manier als een reguliere aanvraag. Dienst Justis voert de screening uit en stuurt uiteindelijk de VOG naar uw huisadres op.

VOG direct aanvragen

Screeningsprofiel

Bij het aanvragen van een VOG wordt u op bepaalde aspecten gescreend. Er is voor een Verklaring Omtrent het Gedrag voor een visum een specifiek screeningsprofiel, wat speciaal voor visum of emigratie is. Een specifiek screeningsprofiel bestaat uit meerdere algemene screeningsprofielen en is dus een samengesteld pakket. Bij het aanvragen van een VOG met als doel visum wordt automatisch het juiste screeningsprofiel voor u geselecteerd.

Spoed

De verwerkingstijd van een VOG is gemiddeld twee tot vier weken bij het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Bij een VOG voor een visum is het mogelijk om de aanvraagprocedure te versnellen en de VOG met spoed aan te vragen. De uiterlijke verwerkingstijd bij een spoedprocedure is anderhalve week als er geen sprake is van strafbare feiten. Als er wel sprake is van een of meerdere strafbare feiten kan de verwerkingstijd langer zijn dan anderhalve week. Wanneer u een VOG voor visum met spoed aan wilt vragen volg dan de volgende stappen:

  • Vraag hier een VOG visum aan
  • Binnen 24 uur ontvangt u een mail van Dienst Justis met het verzoek uw aanvraag af te ronden. Neem na het afronden van uw VOG-aanvraag (Inloggen met DigiD en betaling van € 33,85 middels iDEAL) contact op met Dienst Justis om een spoedprocedure aan te vragen. Dienst Justis is bereikbaar via, 088 –  99 82 200.
  • Wacht af totdat de VOG bij uw huisadres is aangekomen.

VOG in het Engels

De Verklaring Omtrent het Gedrag wordt uitsluitend in het Nederlands afgegeven. Bij de VOG zit wel een Engelse toelichting, dit is in de meeste gevallen voldoende. Wilt u zeker zijn van een volledig vertaalde VOG in het Engels? Dan kunt u met de papieren VOG naar een beëdigd vertaalbureau gaan. Let op dat het een beëdigd vertaalbureau is en dat u uw VOG via een officiële weg laat vertalen.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners