VOG aanvragen onder de 18 bij een baan/stage

Steeds vaker hoort u over een VOG, een Verklaring Omtrent het Gedrag. Steeds meer bedrijven eisen dat u een VOG aanlevert voor de werkzaamheden die u daar gaat verrichten. Het kan ook zijn dat uw (bij)baan of stage hiernaar vraagt. De VOG kunt u digitaal of via uw gemeente aanvragen. Als u de VOG digitaal wilt aanvragen heeft u wel een DigiD en iDEAL nodig. Onder de 18 jaar kunt u ook een DigiD aanvragen. Wilt u een DigiD aanvragen?

Tevens kunt u ook een VOG aanvragen als u onder de 18 jaar bent.

VOG direct aanvragen

VOG onder de 18 aanvragen digitaal

Een VOG onder de 18 jaar is zeker mogelijk om aan te vragen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om deze online aan te vragen.

Vraag snel en gemakkelijk uw VOG aan, boven en onder de 18 jaar.

Er zijn een aantal stappen om te volgen als u een VOG wilt aanvragen, boven en onder de 18 jaar. Allereerst vult u al uw gegevens in, zoals waar u gaat werken of stage gaat lopen. Nadat u alle gegevens heeft ingevuld kunt u de eerste betaling van € 14,50 verrichten. Binnen 24 uur op maandag tot en met vrijdag zal u een mail ontvangen van Dienst Justis. Die mail kunt u afronden. Dit zal moeten gebeuren met uw DigiD en een tweede betaling van € 33,85 middels iDEAL. Als u de aanvraag heeft afgerond duurt het gemiddeld 2 tot 4 weken voordat u de VOG thuis ontvangt. Het kan tot 8 weken duren voordat u de VOG ontvangt. Het hangt namelijk af van uw eigen, juridische verleden. Mocht u geen VOG kunnen ontvangen, dan krijgt u een bericht dat u er niet voor in aanmerking komt.

U bent boven of onder de 18 jaar en u staat niet ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, dan kunt u helaas geen aanvraag digitaal doen. Mocht u wel ingeschreven staan bij een Nederlandse gemeente, beschikken over DigiD en over iDEAL, dan kunt u digitaal een VOG aanvragen. De VOG ontvangt u thuis per post op het thuisadres wat bekend is bij de DigiD.

Mocht u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) willen aanvragen, dan kan online of via de gemeente.

VOG onder de 18 aanvragen bij uw gemeente

Een VOG onder de 18 jaar is mogelijk om aan te vragen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om deze bij uw gemeente aanvragen. U moet dan wel een afspraak maken bij uw eigen gemeente. Bijvoorbeeld via de telefoon, online of via het loket. De totale kosten van een VOG bij de gemeente zijn € 41,35. Deze kosten betaalt u in één keer.

Voor een afspraak bij de gemeente moet u een aantal documenten aanleveren:

  • Als u jonger dan 18 jaar bent , moet u een schriftelijke toestemming van ouder/gezag houder meenemen;
  • Een volledig ingevuld aanvraagformulier;
  • Een geldig legitimatiebewijs, paspoort of rijbewijs;
  • Pinpas/contant geld.

Mocht u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) willen aanvragen, kunt u een afspraak maken bij uw gemeente of online aanvragen.

Ik heb een strafbaar feit gepleegd, kan ik dan een VOG ontvangen?

U heeft in het verleden een strafbaar feit gepleegd en u wilt weten of u nog een VOG kunt ontvangen.

Mocht u GEEN Strafblad hebben, dan krijgt u hoe dan ook een VOG.

Mocht u WEL een Strafblad hebben en u wilt weten of u een VOG kunt ontvangen?

  • Dan raden wij u aan om een indicatie te doen op de website van Wat de VOG.
  • Tevens kunt u bellen naar Dienst Justis om uw verhaal uit te leggen, zo kunnen zij u een indicatie geven of u een VOG kunt ontvangen. Het telefoonnummer van Dienst Justis is: 088 – 99 82 200.
  • En als u het echt zeker wilt weten kunt u altijd een VOG aanvragen.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners