VOG aanvraag vanuit Eindhoven

Een VOG aanvragen doet u via uw gemeente of doet u makkelijk en snel via vog-aanvraag.nl.

Hoe kan ik via de gemeente Eindhoven een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aanvragen?

U kunt alleen een VOG aanvragen bij de gemeente Eindhoven als u in deze gemeente ingeschreven staat volgens de BRP (Basisregistratie Personen). Als u in een andere gemeente ingeschreven staat, dan dient u via die gemeente uw aanvraag in te dienen. Heeft u een VOG nodig voor uw werk? Dan kunt u uw werkgever vragen om het papieren aanvraagformulier zo volledig mogelijk in te vullen. U vult het formulier aan en ondertekent deze als aanvrager zijnde.

VOG direct aanvragen

U gaat met het volledige ingevulde formulier en uw identiteitsbewijs naar het gemeentehuis in Eindhoven waar u bij de Publieksbalie het volledig ingevulde formulier kunt inleveren. Hierbij dient u ter plaatse een bedrag van € 41,35 te voldoen. Een ambtenaar van de gemeente Eindhoven zal uw aanvraag controleren en naar Dienst Justis doorsturen.

Als u de VOG voor een ander doel nodig heeft dan uw werk, zoals bijvoorbeeld een VOG voor een visum- of exploitatievergunningsaanvraag, dan dient u zelf een papieren aanvraag formulier uit te printen en daar de gegevens van de organisatie plus het doel van de aanvraag in te vullen. Ook dient u een document/bevestiging van de organisatie die de VOG verlangt te overleggen met een handtekening.

Kan ik ook online een VOG aanvragen?

U kunt zelf makkelijk via ons online een VOG aanvragen. U dient hierbij te beschikken over DigiD en iDEAL. Het is hierbij niet noodzakelijk dat u bij de gemeente Eindhoven ingeschreven staat, als u maar bij een Nederlandse gemeente staat ingeschreven.

  1. Ga naar Direct VOG-aanvragen. Hier kunt u uw gegevens online invullen en vervolgens rekent u een bedrag af van € 7,50.
  2. U ontvangt binnen 24 uur een e-mail van Dienst Justis. U meldt zich aan met uw DigiD en betaalt €33,85 aan Dienst Justis.
  3. Als u geen strafblad heeft, dan zult u binnen 2-4 weken de VOG per post thuis ontvangen. Als u wel een strafblad heeft kan dit langer duren. Het kan echter ook zijn dat u geen VOG krijgt. Als u wil weten wat uw kansen zijn op een VOG, dan kunt u hier (Kan ik een VOG krijgen ondanks een strafblad) meer informatie vinden over dit onderwerp.

Wat is het verschil tussen een papieren aanvraag en een online VOG aanvraag?

Hier vindt u in het kort de verschillen tussen een VOG aanvraag via de gemeente Eindhoven en een online aanvraag.

VOG aanvraag via de gemeente Eindhoven VOG online aanvragen
Papieren aanvraag formulier noodzakelijk Geen papieren aanvraagformulier nodig
Werkgever dient het formulier in te vullen U kunt zelf online de gegevens invullen
U dient een identiteitsbewijs mee te nemen U kunt uw aanvraag afronden met uw DigiD
U dient zelf fysiek het formulier bij de gemeente in te leveren U regelt alles eenvoudig online
Kosten € 41,35 Kosten € 41,35 (€ 7,50 + € 33,85)
Bijkomende kosten vervoer naar gemeentehuis, parkeerkosten Geen bijkomende kosten
Milieukosten CO2 uitstoot vervoer bezoek gemeentehuis Milieukosten stroom verbruik computer
Voorbereidingen voor een aanvraag > 1 uur Binnen enkele minuten aanvraag ingediend

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners