VOG aanvragen in Groningen

Als inwoner van Groningen kunt u in drie makkelijke stappen online een VOG aanvragen.

VOG direct aanvragen

Wanneer moet ik via de gemeente Groningen een VOG aanvragen?

U kunt een VOG via de gemeente Groningen een VOG aanvragen als u volgens de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie) bij de gemeente Groningen ingeschreven staat. Woont u in een andere gemeente? Dan kunt u geen VOG via de gemeente Groningen aanvragen.

Als u een VOG voor uw werk nodig heeft, dan kunt u uw werkgever vragen om een papieren VOG-aanvraagformulier in te vullen. U onderkent dit formulier en vult uw gegevens waarheidsgetrouw in. Met het volledig ingevulde formulier kunt u naar het gemeentehuis in Groningen gaan. Neemt u bovendien een geldig legitimatiebewijs mee. Ook dient u ter plaatse een bedrag van € 41,35 te betalen voor het aanvragen van een VOG.

Een ambtenaar van de gemeente Groningen zal uw aanvraagformulier controleren en uw gegevens naar Dienst Justis doorsturen. Als u geen strafblad heeft, dan kunt u de VOG binnen een periode van 2-4 weken per post thuis verwachten.

Kan ik ook online een VOG aanvragen?

Als u over DigiD beschikt en over iDEAL, dan kunt u in drie simpele stappen een VOG aanvragen.

  1. Ga naar Direct VOG-aanvragen
  2. Vul dan uw gegevens in en betaal € 12,50.
  3. Binnen 24 uur na betaling ontvangt u een e-mail van Dienst Justis. U meldt zich aan met uw DigiD en betaalt per iDEAL een bedrag van € 33,85 aan Dienst Justis.

Uw aanvraag is dan in behandeling, Als u geen strafblad heeft, dan zult u in de regel de VOG binnen 2-4 weken de VOG per post thuis ontvangen.

Waarom zou ik digitaal een VOG aanvragen?

De kosten voor het online aanvragen van een VOG of via de gemeente zijn hetzelfde, namelijk €41,35. Als u online een aanvraag doet, betaalt u eerst €7,50 en daarna €33,85. Er zijn goede reden waarom u er voor kunt kiezen om uw aanvraag digitaal te doen. U bespaart veel tijd doordat u geen tijd hoeft vrij te maken voor een bezoek aan het gemeentehuis en u hoeft geen vervoer te regelen. Ook zijn de voorbereidingen voor een digitale aanvraag veel korter dan dat u een papieren aanvraag doet.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners