VOG aanvragen als u in Nijmegen woont

U kunt via vog-aanvraag.nl direct online een VOG aanvragen als u in de gemeente Nijmegen ingeschreven staat.

Een VOG aanvragen via de gemeente Nijmegen

U kunt er voor kiezen om via de gemeente Nijmegen een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan te vragen. Dat kan alleen als u volgens de GBA (Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens) bij deze gemeente ingeschreven staat.

Als u voor uw werk een VOG nodig heeft, dan kunt u uw werkgever vragen om een papieren aanvraagformulier zo compleet mogelijk in te vullen. Dit formulier dient u zelf te ondertekenen. Met het volledig ingevulde formulier plus een geldig identiteitsbewijs kunt u langs de Publieksbalie of de afdeling Burgerzaken van de gemeente Nijmegen gaan. Daar dient u nog een bedrag af te rekenen van € 41,35. De gemeente Nijmegen zal uw aanvraag naar Dienst Justis doorsturen. Als u geen strafblad heeft, dan zult u de VOG in de regel tussen 2-4 weken thuisgestuurd krijgen.

VOG direct aanvragen

U kunt ook een VOG voor andere doelen nodig hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen voor een visum, lidmaatschap voor een schietvereniging of het aanvragen van een exploitatievergunning. U kunt dan een aanvraagformulier uitprinten en dient dan zelf de gegevens van de organisatie in te vullen samen met het doel van de aanvraag. Ook dient u een bevestiging of document van de organisatie/instelling die de VOG verlangt met een handtekening te overleggen. Hierin moet staan dat de VOG wordt verlangd.

Online een VOG aanvragen

Het maakt niet uit in welke Nederlandse gemeente u staat ingeschreven, als u over DigiD beschikt en iDEAL dan kunt u ook online een VOG aanvragen. U heeft dan geen papieren aanvraagformulier meer nodig en hoeft geen tijd meer vrij te maken om bij het gemeentehuis langs te gaan. U kunt in 3 eenvoudige stappen een aanvraag online doen:

  1. Ga naar Direct VOG-aanvragen en vul hier online uw gegevens in. U betaalt € 12,50.
  2. Vervolgens krijgt u binnen 24 uur na de betaling van € 12,50 een e-mail van Dienst Justis. U kunt uw aanvraag afronden door in te loggen met uw DigiD en een bedrag van € 33,85 aan Dienst Justis te betalen.
  3. Als u geen strafblad heeft, dan krijgt u de VOG in de regelen binnen 2-4 weken per post thuis gestuurd.

De voordelen op een rijtje

Als u online een aanvraag indient, dan heeft u geen papieren aanvraag formulier meer nodig. U kunt de aanvraag 24 uur per dag, 7 dagen per week indienen en bent niet afhankelijk van de openingstijden van de Publieksbalie van de gemeente Nijmegen. U hoeft geen tijd vrij te maken om langs het gemeentehuis te gaan.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners