VOG voor financiële dienstverlening

Voor het werken in de financiële dienstverlening is het vaak een vereiste van de werkgever of opdrachtgever om een Verklaring Omtrent het Gedrag aan te leveren. Nu kan het zijn dat u al een VOG voor de financiële dienstverlening in bezit heeft, maar is deze nog geldig? De werkgever of opdrachtgever bepaald of de VOG die u nog in bezit heeft, geldig is. Naast de geldigheidsduur is het gekozen screeningsprofiel ook van belang bij het aanleveren van een VOG voor de financiële dienstverlening.

VOG direct aanvragen

Screeningsprofiel financiële dienstverlening

Het screeningsprofiel is een van de belangrijkste onderdelen van de VOG. De screeningsprofielen zijn namelijk de aspecten waarop u gescreend wordt. Aan de hand van de screeningsprofielen wordt er gekeken naar het gedrag uit uw verleden en wordt er door de COVOG gecontroleerd of u strafbare feiten heeft gepleegd.

Wanneer er geen strafbare feiten zijn gepleegd krijgt u gemiddeld binnen 2-4 weken een besluit over uw VOG. Als u een of meerdere strafbare feiten heeft gepleegd, voert de COVOG nader onderzoek uit. U ontvangt binnen 8 weken een besluit van Dienst Justis over uw VOG. De hoofdregel voor het verkrijgen van een VOG is als volgt: wanneer uw gedrag uit het (recente) verleden geen risico vormt voor de werkzaamheden die u gaat uitvoeren, ontvangt u een VOG.

Voor de financiële dienstverlening is er een apart screeningsprofiel opgesteld, een specifiek screeningsprofiel. Een specifiek screeningsprofiel bestaat uit meerdere algemene screeningsprofielen. Voor de financiële dienstverlening is er een specifiek screeningsprofiel: 95 Financiële dienstverlening/Financial services.

Waar VOG financiële dienstverlening aanvragen?

Moet u van uw werkgever een Verklaring Omtrent het Gedrag aanvragen voor de financiële dienstverlening? Of gaat u werken bij een bank of een andere financiële instelling? Dan is de kans groot dat u een Verklaring Omtrent het Gedrag aan moet leveren. Hiervoor hoeft u niet meer naar de gemeente, de VOG kan gemakkelijk en snel online aangevraagd worden.

 

Kosten VOG financiële dienstverlening

De kosten voor een Verklaring Omtrent het Gedrag voor de financiële dienstverlening zijn evenveel als bij elke andere VOG aanvraag voor een natuurlijk persoon. De totale kosten van de VOG zijn € 41,35. U betaalt dit bedrag in twee delen. De stappen zien er als volgt uit:

  • U vult het aanvraagformulier in op onze website
  • U rondt af met de eerste betaling van € 6,75
  • U ontvangt binnen 24 uur een e-mail van Dienst Justis
  • U volgt de stappen uit de e-mail van Dienst Justis en sluit af met de tweede betaling van € 33,85 middels iDEAL.
  • Gemiddeld ontvangt u twee tot vier weken later de VOG thuis per post.

Vindt u het ook zonde van uw tijd om een ritje te moeten maken naar het gemeentehuis en een afspraak te maken? Wilt u zonder moeite een VOG aanvragen vanuit de luie stoel? Vraag nu direct online een VOG aan.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners