Wanneer is een VOG verplicht?

Voor bepaalde functies is een VOG verplicht, voor andere wenselijk. Als u een VOG nodig heeft, dan kunt u deze in drie makkelijke stappen online aanvragen.

Voor bepaalde functies is een VOG verplicht

Hierbij kunt u denken aan functies in de kinderopvang en aan bijvoorbeeld taxichauffeurs. In andere situaties kan het zijn dat de werkgever mag bepalen dat een VOG verplicht is bij de aanstelling voor een functie binnen de organisatie. Hoewel dit dan niet wettelijk verplicht is, dient u dan wel een VOG te overleggen voordat u bij deze werkgever werkzaam bent.

VOG direct aanvragen

VOG verplicht in de zorg?

Vanaf 1 januari 2016 moet u als nieuwe werknemer en andere arbeidskracht (zoals uitzendkracht, gedetacheerde of ZZP-ers) over een VOG beschikken als u langdurige zorg of ondersteuning verleent. Onder langdurige zorg vallen bijvoorbeeld de verzorging en verpleging, hulp bij vervoer, hulp bij het huishouden, dagbesteding, begeleiding in het dagelijkse leven of het wonen in een zorginstelling.

Ik heb een VOG nodig

U kunt makkelijk en snel online een VOG via ons aanvragen. U heeft dan geen papieren formulier meer nodig en hoeft geen afspraak bij uw gemeente te maken om het formulier in te leveren. Vraag uw VOG aan wanneer en waar u dat uitkomt. Als u geen strafblad heeft, dan kunt u de VOG binnen 2-4 weken per post bij u thuis verwachten.

Wanneer is er geen VOG verklaring nodig?

U heeft geen VOG nodig als dit niet wettelijk verplicht is, in de CAO van de branche er geen afspraken zijn gemaakt over de VOG en of uw werkgever geen VOG van u verlangt.

VOG direct aanvragen

Voor uw veiligheid onze wetgeving & security partners